Nagyon fontos, hogy miután megszületett a tetoválás és hazaértél a szalonból, megfelelően ápold a mintát, így elkerülhető a hegesedés és az, hogy bizonyos részek kiessenek a mintából, ezzel elcsúfítva azt. Elmondjuk, hogyan csináld, semmi különös, de fontos!

A szalonban, miután végeztünk a mintával egy fóliát teszünk a varratra, hogy ne tapadjon bele a ruhád, ne érje szennyeződés a friss sebet. Igen sebről van szó, nem egyszer vérzik is a tetoválás. Hazafelé vásárolj egy olyan krémet, amit a tetoválószalonban ajánlunk, a legjobb a Bepanten Plus.

Varratás után ápold a bőröd!

Antibakteriális kézmosást követően, miután hazaértél távolítsd el a fóliakötést, majd langyos vízzel mosd át a tetoválást. Az esetleg kigyöngyöződött vért és sejtnedveket el kell távolítani, különben a felület varrasodik és a varral együtt a festék is kieshet a mintából. Tiszta papírtörlővel itasd fel a vizet, hagyd száradni, majd vékonyan kend be Bepanthen Plus krémmel a tetovált felületet. Tegyél rá tiszta fóliát, amit 4 óránként kell cserélgetni az első három napban. Naponta kétszer szükséges krémezni, reggel és este, a három “fóliázós nap” után már csak a krémet kell használnod, körülbelül két hétig.

(Forrás: kikiboo611.tumblr.com)

(Forrás: kikiboo611.tumblr.com)

Fogadd meg!
Ne nyúlj piszkos kézzel a tetováláshoz!
Ne menj szoláriumba, szaunába, uszodába és strandra kettő hétig!
Ne napozz!
Steril, csak általad használt termékeket kenj a bőrödre.
Ne tartsd sokáig vízben a tetoválást és ne kenegesd sokszor, mert felázik a tetoválás!

A tetoválás gyógyulása során előfordul, hogy néhány helyen a festék kiesik, ez nem baj. Egy hónappal a gyógyulást követően várunk vissza a szalonba, hogy pótoljuk a festékeket, teljes egészében ekkor van kész egy tetoválás.

Betty napozik! :)

Betty napozik! 🙂