Ez a poszt főleg azoknak szól, akik első tetoválásukat készülnek megszerezni, de akik már több tűszúráson vannak túl, mint szúnyogcsípésen, nekik is szívből ajánljuk!

1. Legyen gondolatot, ötleted!

Evidensnek tűnik, ha tetoválást akarsz, akkor van valami elképzelésed, hogy mit szeretnél és melyik testrészedre. De van, hogy nem. Főleg a tizenötödik tetoválás után már csak a vágy van, meg a “kéne valami”-érzése. Ha tetszik egy színvilág, egy stílus, egy mintha, egy részlet azokat gyűjtsd össze és inspirálódj belőlük, hogy kitalálhasd a kizárólagos mintádat, ami csak a tiéd. Adj időt magadnak, a bőröd megvár! Néz meg több tetováló munkáját is, akár ugyanabból a stúdióból is, a lényeg, hogy a munkái neked tetszenek!

tetovaltatas-elott

2.Keep in touch!

Miután felvetett a kapcsolatot a tetováló stúdióval – messengeren, e-mailen vagy telefon – beszélj meg egy rövid találkozót a kiválasztott tetoválóval, amikor megbeszélitek az elképzeléseidet, képeket, mintákat, színeket néztek, ötleteltek, inspirálódtok, megismerkedtek. Ez alapján készíti el a tetováló a rajzokat, ami díszíti végül a tested. Fontos a találkozó. Ekkor kapja azokat az impulzusokat a művész, ami után biztosan azt és úgy tetovál rád, ahogy megálmodtad.

3. Izgulsz? Megértjük.

Akik először tetováltatnak, izgulnak, ezt segít csökkenteni a tetoválás előtt tett látogatás a stúdióban, amikor megismerkedsz a környezettel, az ott dolgozókkal, a hangulattal és amikor már élesben ülsz a székben egy ismerős környezetben, lazább lehetsz, a receptoraid kevésbé lesznek kiélezve, így a fájdalomérzet is alacsonyabb lehet. Egyébként pedig felesleg izgulni, amióta feltalálták a lézeres tetoválás eltávolítást 😉

4. Számolj!

A tetoválás – bár hazánkban igen alacsony az EU átlaghoz képest – pénzbe kerül, mert valaki időt fordít rá, hogy kitaláljon, megrajzoljon, elkészítsen neked egy életre szóló mintát. Ez egy szuper bizalmi kapcsolat. Amikor a tetováltatás előtt ellátogatsz a stúdióba, hogy megismerkedj a tetoválóval, mintát tervezzetek, ismerkedjetek és időpontot foglalj, a tetoválás árának egy részét elkérik tőled a stúdióban. Erre azért van szükség, mert addig folyik a munka a tetoválásodon, amíg nem a bőrödön érzed, illetve a tetoválásod napján a tetováló 1-3-5 munkaórája neked lett befoglalva, ha meggondolod magad, akkor sem tud mást tetoválni. Szóval fontos a bizalom.

5. Gondolkodj előre!

Még a tetováltatás előtt gondolni kell a tetoválás utáni napokra, mert akkor semmi kedved nem lesz hozzá, illetve kényelmetlenséget okozhat. Először is szerezz be minden ápoló szert, hogy ne a karcos, esetekben vérző bőrfelülettel kelljen még patikába menni! Szervezd úgy a programjaidat, hogy abban ne legyen vizes, napozós, szaunázós esemény, illetve a súrlódásról se feledkezzünk meg az első pár napban, mozgáskor, ha textillel érintkezik a tetoválás, az lehet kényelmetlen.

Ha még mindig bizonytalan vagy, gyere be hozzánk és nézz körül nálunk, hogy dolgozunk!