Vegyétek komolyan a felszólítást! Csak erős idegzetű nézőinknek ajánljuk! 😉
Az akcióművészet egyik megkerülhetetlen formája az öncsonkítás, a művész saját testével történő botrányokozás, időnként társadalmi méretű felháborodás okozás. Nem céltalanul, sosem.

A videón Zászlós Mariann, a fotográfiát és filmet, mint autentikus médiumot használó alkotó és Hidasi Péter, a Fetish Stúdió és Bodysoma Suspension Team tagja alkotása látható. Szenvtelen, kifejezéstelen, a fájdalom határán túl lévő érzést tapasztalhatjátok meg. Csak, aki bírja a vizuális fájdalmat!

Petr Pavlenskij, az orosz művész nyilvánosan levágta a saját fülét, máskor szögesdrótba csavarta magát, de az is előfordult, amikor a Pussy Riot tagjait lecsukták, hogy bevarrta a száját. A jugoszláv Marina Abramović, felsorakoztatott hetven tárgyat, majd ráírta a saját testére, hogy ezeket szabadon ki lehet próbálni rajta, képzelhetitek azt az őrületet.

Elsődleges aspektusa e kifejezési módnak a testi és pszichikai korlátok lerombolása, a társadalmi normákon való túllépés. A célja ezeknek az akcióknak, a figyelemfelhívás aktuális problémákra és a tiltakozás.