Varratás után

Miután megszületett a tetoválás és hazaértél a szalonból, megfelelően ápold a mintát, így elkerülhető a hegesedés és az, hogy bizonyos részek kiessenek a mintából, ezzel elcsúfítva azt.

Elmondjuk, hogyan csináld!

 

A szalonban, miután végeztünk a mintával egy fóliát teszünk a varratra, hogy ne tapadjon bele a ruhád, ne érje szennyeződés a friss sebet.

Igen, sebről van szó, nem egyszer vérzik is a tetoválás. Hazafelé vásárolj egy olyan krémet, amit a tetoválószalonban ajánlunk, a legjobb a Bepanten Plus.

 

Az eszközhasználó kultúrákkal együtt alakult ki a test olyan szimbolikus használata, amibe a tetoválás is tartozik. Az emberek olyan jeleket kezdtek magukon viselni, amelyekkel mindenki számára jelezték identitásukat, hierarchikus helyüket a társadalomban, de kifejezték vele a felnőttséget, a nemi érettséget is. Egyetlen fontos funkciójuk volt és van a testmódosításoknak, mégpedig az, hogy az üzenetek befolyást gyakoroljanak másokra. Az ipari forradalom által megszületett individuum, és egyre erősebb lett a vágy a különbözőségre, az egyediségre.

Antibakteriális kézmosást követően, miután hazaértél távolítsd el a fóliakötést, majd langyos vízzel mosd át a tetoválást. Az esetleg kigyöngyöződött vért és sejtnedveket el kell távolítani, különben a felület varrasodik és a varral együtt a festék is kieshet a mintából. Tiszta papírtörlővel itasd fel a vizet, hagyd száradni, majd vékonyan kend be Bepanthen Plus krémmel a tetovált felületet. Tegyél rá tiszta fóliát, amit 4 óránként kell cserélgetni az első három napban. Naponta kétszer szükséges krémezni, reggel és este, a három “fóliázós nap” után már csak a krémet kell használnod, körülbelül két hétig.

  • Fogadd meg!
    Ne nyúlj piszkos kézzel a tetováláshoz!
    Ne menj szoláriumba, szaunába, uszodába és strandra kettő hétig!
    Ne napozz!
    Steril, csak általad használt termékeket kenj a bőrödre.
    Ne tartsd sokáig vízben a tetoválást és ne kenegesd sokszor, mert felázik a tetoválás!

A tetoválás gyógyulása során előfordul, hogy néhány helyen a festék kiesik, ez nem baj. Egy hónappal a gyógyulást követően várunk vissza a szalonba, hogy pótoljuk a festékeket- teljes egészében ekkor van kész egy tetoválás.

Call Now Button